Wednesday, September 16, 2009

Witness - .45 Sweetheart EP (2008)



Eelmise aasta oktoobris avaldatud tasuta EP on Witnessi teine väljalase, kui ma ei eksi. 2007. aastal ilmus debüüdina The Evermore EP, mis pole tasuta saadaval.
Witnessi muusikat kirjeldab malbe taust ja rahulik argine luulelugemine. Mõjutusi on raske defineerida - tegu võib olla "kohvikumuusikast" mõjutatud hip-hopiga. Lüürika võib tõesti olla kohvikutes kirjutatud. .45 Sweetheart'i puhul võib märkida, et 14 minutiga öeldakse palju rohkem, kui väga paljud müügilolevad "parimad räppalbumid" suudavad öelda neli või viis korda rohkem aega kulutades.
Kindel standout track neist viiest on esimene, Home Tonight, mis on mänguline ja mõnusa klaverisämpliga. Selle lüürikat saab lausa kodulehel lugeda. Mulle endale meeldib selline katkend: "I met a kid that said that I should date his sister / that shit would never happen / cause republicans are bad kissers"
Märkimist väärib ka teine lugu, Cheap Date, mis teeb julgeid analüüse baaris käivate inimeste kohta: "She never kissed a boy without a drink on his breath / thus she never loved a man who didn't remind her of daddy".
.45 Sweetheart on hästi meelestatud lembeline hip-hop muusika. 14 minutit, mida võib tüdinemata kuulata terve õhtu.

1. Home Tonight
2. Cheap Date
3. Said The Sunrise
4. Canvas Stays Blank
5. Only Children

Lingid:
45sweetheart.com
Witness.bandcamp.com
Myspace
20 MB-st EP'd saab alla laadida kahelt esimeselt lingilt, kui ka Megaupload'ist.

No comments:

Post a Comment