Monday, September 21, 2009

The Equation - Y=MC+P (2007)


UllNevaNo ja Knowledge on duo, kelle tasuta albumi juures kõige arusaadavam asi on kaanepilt. Kuusteist lugu varieeruvad suuresti - taolise projekti juures tähendab see aga, et nii mõnigi lugu on kohutava kvaliteediga. Näiteks The Way oleks väga hea lugu, kui see ei oleks liiga valju ja distorted. Üks spetsiifiline sämpel sellest loost kõlab nagu oleks see näpatud ühelt 8-Mile saundträkilt. Complete algab mõnusa laenuga, kuid on samuti häirivalt sahinane. Meeldivaimad lood sellel kogumikul on need, millega kaasnev sahin ei ähvarda kõrvadele halvasti mõjuda. Näiteks The World koos Tislan the Great-iga on päris nauditav. Seni pole mul aga õnnestunud mõista, mis võiks kasvõi ühegi loo sõnum olla. Mõneti selle pärast ma seda kogumikku hoiangi ja aeg-ajalt jälle kuulan: lootuses, et ühel päeval hakkan aru saama. Kirjelduste järgi tean ma seda, et nad taotlevad 94-nda aasta soulful liikumise taastamist hip-hopis. Üks kriitik väitis, et see on hale vabandus, et imiteerida Little Brotherit. Selleteemalist lugu, Come Back 1994 pole sahina tõttu veel õnnestunud ära kannatada. Last.fm väidab aga, et see album on tugevasti mõjutatud 1998. aasta filmist pi (IMDB). Seda mõtet toetab ilmselt samast filmist laenatud helikatkendite rohkus sel kogumikul.
Varsti peaks ilmuma nende järgmine üllitis, Day Job EP. Kui heita kõrvale Y=MC+P helikvaliteet, on potentsiaali neis kerge märgata. Kes teab, võib olla ongi The Equation järgmine Tha Connection või Common Market.
Kokkuvõtteks pean ütlema, et korralikku arvustust Y=MC+P'st on keeruline kirjutada. Ja idee poolest poleks vajagi, sest see muusika ei ole nii hea, et seda peaks levitama. Pigem tundub see olevat kehvapoolne abstraktne muusika; enesepiitsutamismuusika, kui nii võib öelda - The Equationi kuulamine on nii ootus- kui ka piinarikas. Kvaliteetsemad ja paremad lood asuvad albumi lõpus, milleni on raske jõuda, kui The Way ja Come Back 1994 ära ehmatavad.

1. Intro
2. Simplest Form
3. Tha Way
4. Complete
5. The World ft. Tislam the Great
6. Come Back 1994
7. Its All Numbers
8. My Fair Lady
9. Warm Greeting
10. UllNevaNo (Prelude)
11. UllNevaNo
12. Xtra, Xtra
13. We've Tried
14. Day Job
15. Start Fresh
16. Good Night Ya'll

Last.fm
Myspace
LINK.

No comments:

Post a Comment