Friday, September 11, 2009

Bi-Polar Bear - Today I Found Happy (2009)



Bi-polaarkaru projekt on kohe kindlasti üks selle aasta fantastilisemaid tasuta hip-hop albumeid nii nime, kaanekunsti kui ka sisu poolest. Selle 12-loolise kogumiku nimilugu on samavõrd mänglev ja multifilmiline kui neli aastat tagasi ilmunud eepiline Danger Mouse'i The Mouse And The Mask. Kultuslikuks kujunenud hiirealbumiga sarnaneb õnnetu karualbum mitte niivõrd rütmi, kuivõrd fenomenaalsete muusikaliste laenude tõttu. Neid on tajuda nii jazz-, blues-, funk- ja ka kontemporaarse muusika valdkonnast, ent midagi ärapruugitut ei tundu olevat (mis on tänapäeval räppmuusikas haruldane). Paljuski meenutab see kogumik ka minu minevaaastast lemmikut, Horrorshow'd - ka sellel kogumikul tikub emotsionaalne näidik võnklema kurbade lapsepõlvejutustuste juurest kiirete ja rõõmsate lugudeni. Kahemõttelised palad nagu Love Begins to Die on meloodia poolest kohutavalt rõõmsameelsed, ent masendava sõnumiga. Today I Found Happy tähendab südamevalu amputeerimist. Öelda Fuck Her ning olla siiralt rõõmus, et elu (Life) on kõike - nii head kui ka halba:
"One day he turned those beatings into beats to numb the pain / he got hit and never made one on a record / but he made that music that made him feel special..."
Väga positiivselt paistab rütmikate lugude seast välja lugu Good Moaning' mis on vahva sõnamäng: moaning võib olla "oigamine", kuid sõnaga good võib see asendada sõna morning. Sahiseva algusega jätab see palake mõnusa retro-maigu, millele korduv leebe leelotamine taustal annab t+1 plusspunkte. Teemavalik on meeleoluga täiuslikult sobiv: hommikused mõtteterad, öeldud häälega mis tundub nagu Bother Ali ja Paul Wall'i segu:
"I say damn, i feel strange and i love it / woke up with a sample to fuck with / life cut up like a drum loop, put back together / didn't mean to make it sound like a 'fuck you' / just made it sound like the truth / view how it grew through views of it's roots"

1. Fuck Her (Produced by August, Cuts by DJ Vilas Park Sniper)
2. Test Your Might (Feat. Kalo)  (Produced by August)
3. Her For Him (Produced by Ugly Orwell)
4. NPFJ (Produced by August)
5. Good Moanin' (Produced by Ugly Orwell)
6. Today I Found Happy (Produced by Ugly Orwell)
7. Party Girl (Produced by Ugly Orwell, Cuts by DJ Vilas Park Sniper)
8. Home Pt. 2 (Produced by August)
9. Love Begins to Die (Produced by Ugly Orwell)
10.Night's Like This (Part 1 Produced by August, Part 2 Produced by Ugly Orwell)
11. Life (Produced by Ugly Orwell)
12. Untitled
Kokku: 43 minutit / 66 MB

Allalaadimine kodulehelt peale e-maili sisestamist.

Myspace
Last.fm

No comments:

Post a Comment