Friday, September 11, 2009

The ARE - Iran (2009)



The ARE on üks mees. Selle mehe kodanikunimi on Russell Gonzalez ning muusikat on ta viljelenud kauem, kui mõned tänased staarid on elanud. Houstonist pärit kolmeliikmelise kruu, K-Otix'i produtsendina tegeles see mees aastast 1992 kuni 2004. K-Otix on üks neist vähestest lõunaosariikide räpirühmitusi, mis on oma muusika eesmärgiks seadnud sügavad sõnumid mitte sügavate bassiliinide peale koomiksikangelaste nimede karjumise.
Iran on muusikaline projekt, mis peaaegu täielikult on koostatud Iraani muusikast. 21 minuti sisse jääb 13 lugu millede pikkused kõiguvad minuti ja kahe minuti vahel. Tegu on instrumentaalmuusikaga, või biitidega - sest erisuguseid helikatkendeid seob peaaegu alati kokku muutuv, kuid läbiv trummiseade. Kuulamiseks on see kerge ning sobib väga hästi taustamuusikaks õppimise või lugemise ajaks. Iraani muusika sealjuures tundub läbi sellise tõlgendamise mitmekülgne ning huvitav.
Kogumik on saanud teostuse tänu The ARE'i soovile pöörata kuulajate tähelepanu selles piirkonnas toimuvale. Sellest mis seal toimub, annabki see lühikogumik vähemalt pinnapealselt aimu tänu muusikasse segatud helisalvestistele. Kõige meeldejäävam neist on loos What You Don't See On Your TV, milles noor naisterahvas kirjeldab seda, kuidas silmaga nähtav erineb totaalselt sellest, mida kajastatakse uudistes.
WHERE IS MY VOTE tõmbab endale tähelepanu, sest Iraan on üks suuremaid islamiriike maailmas. Lääne inimestel pole aimugi, mis selles piirkonnas tegelikult toimub, kuna meil ei ole ega tundu saamagi olema ühendus nende inimestega pelgalt tänu religioossetele erimeelsustele. Demokraatlik maailm on kiire ruttama appi, kui mängus on majanduslikud huvid ning võimu küsimus... Kuid kui asi puudutab ainult demokraatia näilisi põhielemente - vabadus, õiglus, rahva võim ja palju muudki, siis võib istuda tagasi, kratsida kubet ning loota, et must mees valges majas võtab kunagi võib-olla midagi muutlikku ette, et endal paremini läheks.

The ARE kirjutas:
what up yall, it's been a sec but never worry, I've been hard at work trying to create projects for your listening pleasure. My newest installment is a project called "IRAN". This was actually in the making for a long time but got alittle sidetracked by other things. With the crisis in Iran, I thought it needed to be finished and out immediately. It's using all Iranian music and is dedicated to the people of Iran. I can't explain how seeing all the press and events in Iran effected me. It saddened me to see people getting beat up by the police, people going missing and even killed like the young girl Neda. Seeing all this played a big part in finishing the project and I hope that it can bring more awareness to the situation in Iran. Don't give up!

1. Intro
2. Protest
3. The March
4. Love
5. The Night
6. Let’s Go
7. Closer
8. What You Don’t See On TV
9. Rooftops
10. Green
11. Protest 2
12. One Thing Remains
13. IRAN

Vaata ka tagakaant.

Otselink .zip failini, 54 MB

Last.Fm

No comments:

Post a Comment