Monday, September 21, 2009

Tab-One - The Tabloids (2009)


Tabloids on praegusest valikust siin blogis üks parimaid. Kooley High liikme tasuta soolo-debüüt väärib saada leibeldatud kui soulful hip-hop. Pehmet ja hästikõlavat on sel kogumikku parajalt.
Alustaks aga negatiivsest - soul on hea, kuid ära kurnatud. Vc Insd My Hd taustaks on Eddie Kendricks'i "Each Day I Cry A Little" (Kuula), mida võib lugeda üheks enimsämpeldatud Motown'i looks. Vajadusel võiks leida rohkem seda lugu mingil moel kasutanud räppareid, kui kahel käel on näppe. Tuntuimad neist on 50 Cent'i "God Gave Me Style", Cormega "Glory Days" ja AZ "Fan Mail". Enda lemmiklugudest Kanser'i "Pleasant" ja veel mõned, mis hetkel ei meenu.
Kolmeks parimaks looks sellelt kogumikuks tembeldan järgmiseid: Land of the Brave on järjekordne dissidentlik lugu olustikust unistuste maal. Tab-One kirjeldab selles loos enda kokkupuuteid ühe kodutu Vietnami-veteraniga. Selle südantlõhestava loo sõnum jõudis mulle kohale bussiga linna sõites ning kõnniteel päikesesoojust ootavat Tartu kohalikku kodutut nähes tahtis isegi pisar end silmast välja kangutada.
Well i was walking down the street yesterday
when i passed an old man and i heard him say:
"Excuse me, brother, could you spare a little change?"
Searching through my pockets and i feel kinda strange
cuz back in the day i woulda had plenty
but now i reach around and i can't find any
cuz my bank-account's on this little piece of plastic,
how i'm supposed to help a brother when times get drastic?

Tell Us the Truth on hard-hitting lugu sellest, kuidas valitsus peidab asju rahva eest. "We want to know the truth / Please tell us what you know / Cuz it could benefit us all - maybe we could grow..." Nauditavale vinüülikratsimisele järgneb lühike helikatkend 'kokkusattumustest' USA ajaloos. Hea lugu on hea.
Rütmikas Iron & Rhyme paistab silma, sest see on ainus lugu albumil mis sisaldab taustas ainult akustilist kitarri, käteplakse ja mõnda heliefekti.
The Tabloids on läbivalt mõnus kogumik. Ei pelga isegi öelda, et selle eest tasuks isegi raha välja käia. Et aga muusika väärtus pole mõõdetav rahas, ei vääri see mõte edasiarendust. Tirige ja nautige!

01 Welcome to the Tabloids
02 Vc Insd My Hd
03 This Way f. Median
04 You Got Me f. Napoleon Wright II
05 Three Ladies
06 Who’s That?
07 Land of the Brave
08 Tell Us the Truth
09 Revival
10 Iron & Rhyme
11 So It Is f. Napoleon Wright II

MediaFire, 52MB

No comments:

Post a Comment