Friday, September 11, 2009

P.O.S. - Meat Tape 2 (2009)


Alustuseks võiks tunnistada, et Meat Tape 2 on järg 2006. aastal ilmunud samanimelisele kompilatsioonile, mille punk-rokkar/räppar P.O.S. koostas koos instrumentalisti Turno Nemesisega. Mõlemad kogumikud on koostatud erinevatest koostöödest, mis albumitele pole mahtunud. Meat Tape 2 käis esialgu kaasas P.O.S.'i selleaastase ametliku albumi, Never Better'iga.
Meat Tape on, kui mitte midagi muud, siis väga variatiivne ning kvaliteetne muusika. Line-up on stiililiselt lausa hullumeelselt segane: kokku on ühele kogumikule sattunud nii hip-hop, kui ka punk ja indie rock akte ning kõike vahepealset. Kõrvuti on näiteks post-punk bändi Tornavalanche'i ja ühe kaksiklinna prominentsema hip-hop akti, Heiruspecs'i lood. Väljaspool P.O.S.'i kurja-geeniuslikku maailmavaadet pole vist mitte kuidagi võimalik kõrvutada indieakti The Velvet Teen ja latiino- horrorcoreräpi gruppi Grayskul'i. Pakatab see kogumik ka P.O.S.'i koostöödest, näiteks selliste tegelastega nagu Mux Mool (elektroonika), Booka B (trip-hop), Themes (folk) ja Solid Gold (new wave). Kontekstist välja kargavad sellised lood nagu Vache Va... Grrr! (Beret), mis langeb stiililiselt speed metali kategooriasse ning We Are Genius Millionaires (The Plastic Constellations'i esituses), mis on Grrr!'iga võrreldes nagu päev ja öö - mõnus, klaverine, valjude trummidega pehme muusika.
Peale erisuguste stiilipommide on sel albumil ka mitu remix-lugu. Näiteks Grayskul'i kõige tuntum singel Scarecrow on teinud läbi P.O.S.'i muusikalised katsetused ning saanud teistsuguse instrumentaali ja lisavärsi. Minu maitseeelistuse jaoks on originaallugu kõrva jaoks parem, ent huvitav on see katsetus siiski.
Silma paistab avalugu Crispin Glover, mis on minu arvestuse järgi juba kolmandal kogumikul: mõned aastad tagasi ühel False Hopes ilmutisel ning käesoleval aastal remiksina Never Better'il. Enne selle versiooni kuulmist ei teadnudki ma, kust on pärit ühes vanemas loos sämpeldatud helikatkend "...and sing along to the soviets!" Teine puhtalt P.O.S.'i enda lugu, What's That Buzzing on lühike, kuid kõlab täpselt nagu midagi, mis Ipecac Neat'ist maha jäi - ühe sõnaga: hea.
Auhinna parima refrääni eest võiks saada I'm Coming Back koos 2Mex'i ja Die The Hunter'iga:

The AC's broken, but the breeze feels right,
keep the windows open, keep the seatbelt tight,
no distress, i promise i'm coming back,
i promise i'm coming back, i promise i'm coming back around here...


Sel kogumikul on väga vähe tegemist vegetarismiga, kuid mõlemal Meat Tape'l on albumikaanel liha söömise barbaarsust illustreerivad kujundid. Esimesel Meat Tape'l on kaanepildil nuga, kahvel ja keskel taldrik millele on asetatud verine seajalg (vaata siit) ning Meat Tape 2'l on kaanepildiks metallkandikule asetatud verine inimorgan, mis meenutab pakendatud seamaksa. Võib ainult oletada, et nii antakse mõista, et inimene ja loom võivad olla väga erinevad olendid, kuid organid on meil samad. Meat is murder.

1. P.O.S. - Crispin Glover
2. Prof + P.O.S. + Mux Mool - Broadcasting
3. Building Better Bombs - We Weed We Wil Bong
4. P.O.S. - What's That Buzzing
5. Themes + P.O.S. - The Soldier Trade (Booka B Remix)
6. The Plastic Constellations - We Are Genius Millionaires
7. Minus The Bear - Knights (P.O.S. Remix)
8. 2Mex + Die The Hunter ft. P.O.S. - I'm Coming Back
9. Heiruspecs - 5ves (P.O.S. Remix)
10. Tornavalanche - Only The Nerds Get Pissed
11. Mel Gibson And The Pants ft. P.O.S. - Collars Popped and Loaded
12. Solid Gold ft. P.O.S. - Sound Asleep
13. Grayskul - Scarecrow (P.O.S. Remix)
14. Beret - Vache Va...grrr!
15. The Velvet Teen - Noi Boi
16. Big Quarters + P.O.S. - Grab Hands
17. William Elliot Whitmore - Does Me No Good (Daytrotter Session)

Info:
Wikipedia
Myspace
Last.Fm
Koduleht

Lae alla: 105 MB - Megaupload

No comments:

Post a Comment