Monday, September 21, 2009

Atmosphere – Leak At Will EP (2009)


Urban Atmosphere ehk tänased räpigeeniused “sipelgas” ja “nälkjas” Ant & Slug on peale minevaaastast superalbumit When Life Gives You Lemons You Paint That Shit Gold tulnud peale seda välja ka kurva klouni EP-seeriast 13. osaga ehk Sad Clown Bad Dub 13, mis oli live-album ja nüüd ka uue tasuta EP’ga Leak At Will. Mitteametlikult ilmus eelmisel aastal ka miksteip kavala nimega When Life Gives You Free Shit, millest enamik lugusi olid pärit 2007. aasta lõpul ilmunud tasuta albumiga Stricktly Leakage. Jah, Atmosphere armastab tähelepanu. Ja tänu uuele materjali, mida nad nii hoolimatult avaldavad spetsiaalselt läbi interneti, nad ka saavad tähelepanu. Kuid erinevalt New Yorgi räpparist Papoose, kes on samuti tuntud iga paari kuu järel uue miksteibi avaldamisega, Minnesota hip-hopi ülim kehastus Atmosphere väärib tähelepanu.
Aastaid tagasi emo räpi tiitlit kandnud Atmosphere on viimastel aastatel muutnud oma stiili vaat, et tundmatuseni. Kunagised lõputud jutustused endisest armastusest Lucy’st, mille taga peibutas räpiarmastajaid groteskset anglikaanitsemist vääriv omadussõna undergrounditsev biidivalik on nüüdseks asendunud huvitavate aruteludega lapsepõlvest, hip-hopist endast ja üldsegi, huvitavamate teemadega, millest luulelisus peegeldub endiselt läbi Slugi eksimatult omapärase omamehelise hääle ja arusaadavate sõnaseadete. Slugi räpid pole pelgalt räpid, need on jutustused. Anthony biidid on samuti teinud läbi suure arengu. Atmosphere viimaste aastate edu põhjus võib vabalt peituda ka Anti popilikes uuekooli instrumentaalides, mis on siiski suutnud kaasa võtta selle boom boom bap kvaliteedi ja muidu lifimuusikana tunduvad lood muutuvad lähemal kuulamisel meistriteosteks, millesarnast keegi teine ei suuda valmistada.
Kuivõrd Atmosphere tuleb võrdlemisi väikeste vahedega välja uue materjaliga, on tegu siiski kvaliteetmuusikaga. Jäädes tagasihoidlikuks, käib tasuta EP’ga kaasas lühike teatis, milles Slug ütleb, et seda 7-loolist ep’d ei tasu võtta väga tõsiselt ja nad tegid selle enda lõbustamiseks. Taolise žestiga ütlevad nad aitäh kõikidele kuulajatele, kes läbi aastate on oma kõrvad pühendanud just nende muusikale.
Mille fell off the fire escape on üks kindel standout track, mis illustreerib hästi, kuidas Ant annab soul’ile uue tähenduse ja Slug vestab jutustusi nooremast põlvest.

1. C’mon
2. They always know
3. The ropes
4. White noise
5. Feel good hit of the summer 2
6. Mother’s day
7. Millie fell off the fire escape

19-minutiline EP on kindlasti väärt kuulamist ja lekkinud on ta kõvasti. Leak At Will’i saab alla laadida teenusepakkujatelt nagu Zshare, Rapidshare ja Sharebee. Atmosfäärilist kuulamist!

No comments:

Post a Comment